smalle_banner_3.jpg

 Hierbij presenteren wij u bestuur X der SVF Cercle. Graag stellen wij ons persoonlijk aan u voor!

À propos de nous

Bestuur

Jarrish Ramcharan

Voorzitter

Dit studiejaar ben ik de voorzitter van onze mooie studievereniging Frans Cercle. Het is me een enorme eer om Cercle in het lustrumjaar te leiden met nog vijf toppers van de bestuursfamilie en niet te vergeten de geweldige commissieleden. Met z’n allen zorgen wij ervoor dat Frans studeren veel méér is dan alleen maar in de boeken zitten. Een klein stukje over mijzelf. Oorspronkelijk kom ik uit Oudewater, maar sinds een jaar woon ik in Utrecht. Dat moet haast wel, want met alle activiteiten is het bijna geen doen om heen en weer te reizen. Ik vind het heerlijk om met mensen te zijn, naar feesten te gaan, films te kijken, muziek te luisteren, om te reizen en nog veel meer, maar dat vertel ik je wel als ik je spreek. Ik zit in het derde jaar van de studie Frans en rondt de educatieve minor begin 2018 af. Volgend jaar zal ik de master Educatie en Communicatie gaan volgen, waar ik ontzettend veel zin in heb. Aankomend jaar gaan wij Cercle laten groeien. Niet alleen in ledenaantal, maar ook in contacten en activiteiten en we gaan ervoor zorgen dat we alles uit onze mooie vereniging halen van wat deze te bieden heeft. Over een jaar kijken we terug en kunnen we zeggen dat we een ongelooflijk mooi lustrumjaar hebben gehad, daar ben ik zeker van!

Veel succes allemaal en we zien elkaar bij de activiteiten!

 

Bestuur

Jessie Colijn

Secretaris

Na vorig jaar als penningmeester te hebben gefunctioneerd, vervul ik dit collegejaar de rol van secretaris! Als secretaris lees en beantwoord ik alle inkomende mails en zorg ik voor duidelijke notulen tijdens onze wekelijkse vergaderingen. Daarnaast zit ik ook de heropgerichte nieuwscommissie voor! Samen met de commissie ben ik verantwoordelijk voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief, de Nouvelles. Zo houd ik jullie allemaal op de hoogte van wat er zoal gebeurt binnen onze vereniging.
Aangezien het dit jaar lustrumjaar is en Cercle dus haar verjaardag viert, willen wij als bestuur op alle fronten extra groot uitpakken. Ook met de Nieuwscommissie liggen er plannen om iets moois voor jullie te maken; dit is echter nog in progress, dus hierover later meer….
Naast besturen ben ik ook nog druk bezig met studeren. Ik hoop dit jaar allebei mijn bachelors af te ronden (naast Frans studeer ik ook nog Nederlands). Dit wordt met twee scripties in één jaar nog wel een beetje spannend, maar ik heb er tot nu toe nog vertrouwen in dat dat allemaal wel goed gaat komen.
Ook sport ik nog minstens 4 keer per week: ik volleybal op redelijk niveau en ga daarnaast nog naar de sportschool. In de weinige tijd die ik over houd in een week ga ik graag wijntjes drinken met vrienden of hang ik met een goed boek of een serie op de bank.

Ik ben ervan overtuigd dat bestuur X er een ontzettend mooi jaar van gaat maken waarin de 10e verjaardag van Cercle goed gevierd gaat worden! Ik hoop jullie dan ook allemaal te zien op onze activiteiten!

 

Bestuur

Ciska Ruesink

Penningmeester

Ik ben 20 jaar oud en ik woon op kamers in het ‘prachtige’ gebouw de Warande in Zeist. Ik ben geboren en getogen in Epe, een gezellig dorpje op de Veluwe, wat overigens de bestemming was voor het afgelopen Lustrumweekend. Het studentenleventje in Utrecht bevalt me erg goed, elke week gebeurt er wel weer iets nieuws. Mijn weken zitten over het algemeen lekker vol met onder andere bijles geven, bestuursvergaderingen, vrijwilligerswerk, colleges volgen, stappen en yoga.

Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de studie Franse taal en cultuur. Ik ga altijd met veel plezier naar colleges en in mijn derde jaar hoop ik in Frankrijk te gaan studeren. Toen ik begon met studeren was ik al meteen overtuigd dat Cercle een hele leuke toevoeging zou zijn aan het studeren in Utrecht. Ik wilde graag onderdeel worden van de organisatie dus toen ben ik lid geworden van de activiteitencommissie. Dit jaar mag ik mezelf zowaar penningmeester noemen en ben ik tevens lid van de lustrumcommissie! Ik houd dus alle financiën bij en maak een begroting met alle inkomsten en uitgaven van de vereniging. Naast deze functie vertegenwoordig ik Cercle binnen het SVMT, samenwerkingsverband moderne talen. En organiseer ik samen met Albion en Babel het kerstgala van dit jaar. Kortom, er is genoeg te doen en te beleven met Cercle en ik hoop dat het een te gek jaar wordt!

Bestuur

Isabel Vis

Commissaris Activiteiten

Hier spreekt jullie nieuwe Commissaris Activiteiten! Ik ben 20 jaar, en ik woon heerlijk in Utrecht, oorspronkelijk kom ik uit Den Haag, maar in de loop van het afgelopen jaar heb ik al mijn verplichtingen naar Utrecht verplaatst. Dit jaar zit ik in het tweede jaar van de opleiding Franse Taal en Cultuur, daarnaast ben ik dit jaar met het dubbele bachelor programma begonnen. Ik volg op dit moment vakken bij Frans en bij Spaans. Ik ben doordeweeks altijd in Utrecht te vinden waar ik mij bezig hou met mijn twee studies en Cercle. Binnen Cercle ben ik heel actief sinds vorig jaar en dit vind ik superleuk! Vorig jaar nam ik deel aan de reiscommissie en sinds dit jaar dus activiteitencommissie. Naast mijn taken in de activiteitencommissie houd ik me dit jaar bezig met de lustrumactiviteiten binnen de lustrumcommissie en was ik onderdeel van de introductiecommissie. Dit bij elkaar is lekker druk, maar gelukkig vind ik het allemaal superleuk om te doen. Naast mijn studie volleybal ik bij de studentenvereniging Van Slag sinds dit jaar, wat echt vet gezellig is! Verder houd ik heel erg van reizen, uitgaan, met vriendinnen lekker niets doen en concerten en festivals afgaan. Ik werk parttime voor een tekstueel bewerkingsbedrijf, waarbij ik af en toe een centje bijverdien (als ik hier tijd voor heb haha). In de weekenden ben ik vaak wel te vinden in Den Haag, wat toch nog echt lekker als thuis voelt ook al heb ik al mijn verplichtingen in Utrecht. Ik vind het heel gaaf dat ik dit jaar deel mag uitmaken van het 10e Lustrumbestuur van Cercle en ik heb ontzettend veel zin om dit jaar te vullen met allerlei leuke en leerzame activiteiten! Ik hoop iedereen ook naast de studie te zien bij deze activiteiten.

Bestuur

Josephine Willems

Commissaris Reizen

Salut ! Dit jaar heb ik het voorrecht om binnen de kleine familie die Cercle is de functie van Commissaris Reizen te vervullen. Dat betekent dat ik, samen met mijn geweldige reiscommissie bestaande uit Birgitte, Suzanne en Anna, de twee Cerclereizen ga organiseren. De dagreis gaat in januari naar Antwerpen en in april is het tijd voor de tweejaarlijkse Parijsreis. We zijn druk bezig met organiseren en hebben er onwijs veel zin in!

Naast mijn functie bij Cercle ben ik dit jaar derdejaarsstudent, volg ik alle Franse literatuurvakken die er zijn, ben ik mentor van de ouderejaars en werk ik als studentassistent achter de schermen voor de opleiding Frans. Op deze manier hoop ik niet alleen het academische, maar ook het sociale leven voor iedereen een beetje beter te maken, en gelukkig is Cercle -de naam zegt het al- daar het ideale middel voor.

Als ik niet in de bestuurskamer, op de Trans of in college zit, werk ik vanuit mijn kamer in Lunetten waar ik al meer dan een jaar met veel plezier woon, of ben ik te vinden bij mijn ouders en vriendinnen in Baarn. Ik hou verder van koken, literatuur, schrijven, muziek, gezelligheid met vrienden, wijn en politiek en natuurlijk le plus grand coup de coeur : la France.

Ik hoop jullie allemaal in groten getale te mogen verwelkomen bij de twee reizen, het beloven nu al twee onvergetelijke momenten uit dit lustrumjaar te worden!

Bestuur

Colin Lammertink

Commissaris Onderwijs

Na twee jaar met veel plezier deel uitgemaakt te hebben van de Activiteiten Commissie, was het dit jaar tijd voor wat anders en ga ik me wat meer achter de schermen inzetten voor Cercle. Als eerste Commissaris Onderwijs in de geschiedenis van onze vereniging is aan mij de taak om de functie vorm te geven en te ontdekken waar mogelijkheden liggen. Vooropstaat dat ik de schakel ben tussen de opleiding en Cercle, wat er vooral op neerkomt dat ik het aanspreekpunt ben voor de docenten. Daarnaast ga ik dit jaar deel uitmaken van de Carrièrenacht Commissie in de hoop dat deze avond net zo'n succes wordt als vorig jaar!

Als derdejaars student Frans en tweedejaars student Italiaans heb ik inmiddels het een en ander meegemaakt aan vakken, docenten en gekke regeltjes vanuit de universiteit. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn over dingen die hiermee te maken hebben, maar die je liever niet direct kwijt wilt bij een staflid, geef het dan door aan mij. Een appje of een berichtje op Facebook is zo geschreven en als ik je daarmee uit de brand kan helpen is dat voor iedereen fijn. Het sluit bovendien goed aan bij onze slogan professioneel doch informeel!