smalle_banner_1.jpg

Naast de OC Frans bestaan er in de masterfase verschillende opleidingscommissies. Wij brengen de opleidingscommissies van de meest gevolgde masters na een bachelor Franse Taal en Cultuur graag onder jouw aandacht.

De opleidingscommissie Taalwetenschappen vertegenwoordigt drie masterprogramma's van moderne talen, namelijk:

  • Interculturele communicatie
  • Taal, mens en maatschappij (per 1 september 2016: Meertaligheid en taalverwerving)
  • Communicatie en organisatie

Voor contact, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De opleidingscommissie Educatie en Communicatie vertegenwoordigt alle educatieve masterprogramma's van de moderne talen, dus ook de Franse tak. Voor contact, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de Engelse masters Comparative Literary Studies, Linguistics en de Nederlandse masters Literatuur vandaag, die bestaat sinds september 2016, en Vertalen zijn (nog) geen contactgegevens bekend. Deze zullen later volgen indien bekend.

De verschillende OpleidingsCommissies streven naar een zo breed mogelijke vertegenwoordiging waarbij zoveel mogelijk richtingen in zowel de talen als de masterprogramma's vertegenwoordigd zijn. Zo vertegenwoordigde verschillende masterstudenten Frans in de afgelopen jaren de studie Franse taal en cultuur en de verschillende masterprogramma's aangeboden aan de Universiteit Utrecht.

De OC houdt voornamelijk bezig met de invulling en de uitvoering van de masterprogramma's van moderne talen. De OC MT geeft advies, zoals afgelopen jaar over de samenvoeging van de letterkundige masters, maar ook over de OER: de onderwijs- en examenregelingen die ieder jaar en voor ieder programma apart worden vastgelegd. Daarnaast houdt de OC zich ook bezig met het controleren van de uitvoering van alle plannen.

De studentgeleding heeft ook als taak om de cursussen die door de masters worden aangeboden te evalueren. De verslagen die door de studentleden worden gemaakt worden besproken in de OC-vergaderingen en de uitslagen worden teruggekoppeld naar de betreffende docent. Met de resultaten van online evaluaties via OCE wordt dus ook echt iets gedaan!

Een jaar als OC-lid zorgt ervoor dat je van veel ontwikkelingen op de hoogte bent, dat je mee kunt praten over nieuwe plannen en kritische geluiden kunt laten horen. Als student ben je namelijk dé ervaringsdeskundige op het gebied van het masteronderwijs! Ook wordt de OC vaak om advies gevraagd door de faculteitsraad, die over faculteitsbeleid gaan.