smalle_banner_3.jpg

Studeren is meer dan alleen achter de boeken zitten. Je studententijd is de tijd van je leven hebben, waarin je kansen moet pakken, maar ook moet genieten van de vrijheid die je hebt. Nu doet iedereen dit op zijn eigen manier, op de manier die het beste bij hij of zij past. Feit is dat je er zelf energie in moet steken om er iets van te maken. De één wordt daarom lid van een studentenvereniging, maar anderen vinden dit te verplichtend en te veel tijd van hen vragen en kiezen voor een andere mogelijkheid: de studievereniging.
De studievereniging is dé manier om te kunnen genieten, ontspannen en leuke mensen te leren kennen, zonder dat je tot iets verplicht bent.

Volgens de dikke Van Dale en de Petit Robert betekent 'cercle' behalve zoals letterlijk vertaald een cirkel, ook een vereniging en een gezelschap. Dit verklaart goed wat Cercle is: een vereniging met gezellige mensen, een goede sfeer en leuke activiteiten.

Het doel van de Cercle is om voor haar leden leuke en interessante (culturele) activiteiten te organiseren die in het verlengde van de studie liggen. Frans studeren betekent zoveel meer dan alleen de colleges volgen en de studie wordt alleen maar leuker door er ook buiten de colleges op een ontspannen en gezellige manier mee bezig te zijn.

Zo organiseren we onder andere borrels, filmavonden, kookavonden, theateravonden, reizen en activiteiten en feesten in samenwerking met andere verenigingen.

Via de online nieuwsbrief ‘Nouvelles’ die regelmatig aan alle leden wordt verstuurd, word je op de hoogte gehouden van al onze activiteiten.

Het lidmaatschap van Cercle duurt in principe drie jaar en bedraagt €30,-. Hierna kan het lidmaatschap met €7,50 per jaar verlengd worden. Wil je maar één jaar lid worden van Cercle, dan kost dit €12,50. De contributie dient voor 1 oktober 2017 op onze rekening NL65 INGB 0004 9095 72 overgemaakt te zijn.

Als je lid bent van Cercle, ben je tot niets verplicht, het lidmaatschap is geheel vrijblijvend, maar het is natuurlijk wel heel leuk als je deelneemt aan één of meerdere activiteiten en je bent dan ook van harte welkom!