Over Cercle

Studeren is meer dan alleen achter de boeken zitten. Je studententijd is de tijd van je leven hebben! Dit doet iedereen op zijn of haar eigen manier, maar je moet hier natuurlijk wel energie in steken. De één wordt daarom lid van een studentenvereniging, maar anderen vinden dit te verplichtend en te veel tijd van hen vragen en kiezen voor een andere mogelijkheid: de studievereniging.
De studievereniging is dé manier om te kunnen genieten, ontspannen en leuke mensen te leren kennen, zonder dat je tot iets verplicht bent.

Volgens de dikke Van Dale en de Petit Robert betekent 'cercle' behalve zoals letterlijk vertaald een cirkel, ook een vereniging en een gezelschap. Dit verklaart goed wat Cercle is: een vereniging met gezellige mensen, een goede sfeer en leuke activiteiten.

Het doel van de Cercle is om voor haar leden leuke en interessante (culturele) activiteiten te organiseren die in het verlengde van de studie liggen. Frans studeren betekent zoveel meer dan alleen de colleges volgen en de studie wordt alleen maar leuker door er ook buiten de colleges op een ontspannen en gezellige manier mee bezig te zijn.

We organiseren echter ook wat minder studie-gerelateerde activiteiten, zoals borrels, filmavonden, kookavonden, theateravonden, reizen, activiteiten en feesten in samenwerking met andere verenigingen.

Via de online nieuwsbrief ‘Nouvelles’ die regelmatig aan alle leden wordt verstuurd, word je op de hoogte gehouden van al onze activiteiten.

Het lidmaatschap van Cercle duurt in principe drie jaar en bedraagt €30,-. Hierna kan het lidmaatschap met €7,50 per jaar verlengd worden. Wil je maar één jaar lid worden van Cercle, dan kost dit €12,50. De contributie dient voor 1 oktober 2019 op onze rekening NL65 INGB 0004 9095 72 overgemaakt te zijn.

Als je lid bent van Cercle, ben je tot niets verplicht, het lidmaatschap is geheel vrijblijvend, maar het is natuurlijk wel heel leuk als je deelneemt aan één of meerdere activiteiten. Je bent dan ook altijd van harte welkom in onze Cercle d'Amis!