Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie organiseert met name activiteiten die in verbinding staan met de Franse cultuur, zoals het bekijken van Franse films, wijnproeverijen en lezingen over de Franse literatuur. Ook worden er activiteiten georganiseerd die doelen op de beroepsoriëntatie en een filmcyclus gecombineerd met lezingen. Natuurlijk hoeft ook weer niet alles om de 'Hexagone' te draaien en daarom worden er zo op zijn tijd gezellige borreltjes georganiseerd in de leukere cafés van Utrecht!

De activiteitencommissie bestaat dit jaar uit Thomas Adams, Veerle Blijdorp en Sabien Pobuda:

 

 

Thomas

Bonjour! Ik ben Thomas, 21 jaar, en ik kom uit Weert. Ik ben momenteel eerstejaarsstudent Frans en heb hiervoor de bachelor Geneeskunde afgerond. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar samen met de commissie de activiteiten voor jullie te gaan organiseren!

Veerle

Hallo! Ik ben Veerle, 20 jaar en eerstejaarsstudent Frans. Ik zit eveneens in mijn derde jaar van de studie Rechten en ik werk als vrijwilliger bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Utrecht. Ik ben Frans gaan studeren omdat een deel van mijn familie Frans is en ik het een hele mooie taal vind. Daarnaast ben ik ieder jaar wel minstens één keer in Frankrijk te vinden; vooral Parijs is een stad waar ik nooit genoeg van krijg. Ik heb heel veel zin om dit jaar samen met mijn andere commissieleden zowel inhoudelijke activiteiten die verband houden met het Frans als gezellige borrels voor onze medestudenten te organiseren.

Sabien

Hallo ik ben Sabien maar ze noemen me ook wel eens Sabronx. Sinds dit jaar ben ik Frans gaan studeren in Utrecht omdat dit mijn hartje wel sneller laat kloppen, in tegenstelling tot mijn andere studie rechten. Mijn huisje bevindt zich in Rotterdam centrum waar ik woon met twee van mijn vriendinnen. Hier houden wij van matig koken, slecht opruimen en rare fratsen. Hoewel ik het daar naar mijn zin heb vind ik het erg leuk om ook betrokken te zijn bij de nieuwe studie en vooral de anderen waarmee ik deze volg. Ik denk dat de studiekeuze veel zegt over de mensen en het snel onderling een leuke band kan scheppen. Daarom heb ik mij aangemeld bij de AC bij Cercle en ik hoop dat wij in de nabije toekomst nog veel gezellige avondjes kunnen organiseren!

De vorige commsissies bestonden uit:

 • 2019-2020: Maria Teresa Cattani, Sterre 't Hart en Myrthe Spitzers
 • 2018-2019: Jarrish Ramcharan, Maria Teresa Cattani, Luisa Dorsman, Pol van Tilburg
 • 2017-2018: Isabel Vis (commissaris), Dominique van Beekveld, Jan Garritzen, Milot Tubben
 • 2016-2017: Jarrish Ramcharan (commissaris), Ciska Ruesink, Evi van Tessel en Colin Lammertink
 • 2015-2016: Marleen Plas, Jessie Colijn, Colin Lammertink, Luana Kaffka Genaamd Dengler
 • 2014-2015: Sanne van Veghel, Iris Faber, Annigje van der Hoek
 • 2013-2014: Max van der Tas, Elvis Avdo, Nan van Oldenbeek, Charles Fayt
 • 2012-2013: Vera Röttger, Nicole Heins, Max van der Tas
 • 2011-2012: Nadine Stunnenberg, Joyce Kuijf, Anouk Stroes, Marc Benjamins
 • 2010-2011: Annelotte Snetselaar, Ellen van den Berg, Margot de Sera
 • 2009-2010: Annelotte Snetselaar, Dominique Blok, Floor Duintjer Tebbens, Margot de Sera, Sarah Cornelis, Sigrid van der Mersch
 • 2008-2009: Dominique Blok, Machteld de Wit, Sarah Cornelis, Sigrid van der Mersch.